En smak av Sydafrika – ett måste på din bucket list!

Sydafrika
Följ med oss på en resa utöver det vanliga till ett land som bjuder på en oförglömlig mix av natur, djurliv och kultur. Sydafrika har något för alla – från de majestätiska landskapen och pulserande städerna till det rika djurlivet och de historiska sevärdheterna. Med hög kvalitet, utbredd engelska och minimal tidsskillnad är detta en perfekt destination för äventyr och avkoppling.

På denna resa får du en smak av det bästa som Sydafrika har att erbjuda. Under en dryg vecka utforskar vi Kapstadens vackra omgivningar, åker på safari och besöker några av landets prisbelönta vingårdar – allt under trygg vägledning av vår erfarna reseledare som följer med från Västervik.

Dag 1

Avresa från Sverige

Vi startar vår resa från våra hemorter och stannar för lunch innan vi fortsätter till Landvetter. På kvällen flyger vi från Landvetter till Frankfurt, där vi byter till vårt anslutningsflyg mot Kapstaden.

Dag 2

Ankomst till Kapstaden, Castle of Good Hope och utsikternas utsikt

Vi anländer till Kapstaden vid lunchtid och möts av vår engelsktalande guide och vår chaufför. Denna bucket-list-stad har röstats fram av New York Times som den bästa platsen i världen att besöka och det är lätt att förstå varför. Kapstaden ligger vid två hav med vita sandstränder och erbjuder en härlig blandning av stadsliv, historia, avkoppling och utomhusaktiviteter.

Dagens första stopp blir Castle of Good Hope, slottet som är den äldsta kolonialbyggnaden i Sydafrika och som började byggas redan 1666. Idag är det delvis ett hem för militären och samtidigt finns här flera fascinerande museisamlingar och en smedja från 1600-talet.

Vi åker vidare till ett av världens nya sju naturliga underverk; det ikoniska Taffelberget. Vi tar linbanan ”upp till himlen” för att både njuta av och häpnas över utsikten, och hoppas att vi har vädret med oss. Därefter åker vi till vårt fina kustnära President Hotel, där vi ska bo i fyra nätter. Kvällens middag äter vi tillsammans på restaurang Harbour House.

Dag 3

Utflykt till Kaphalvön

Efter frukost beger vi oss söderut för att utforska den välkända Kaphalvön. Vi börjar med en timmas tur med en glasbottenbåt från Hout Bay för att få en skymt av den stora sälkolonin som härskar i bukten, både i vattnet och på Seal Island. Därefter åker vi vidare, bland annat längs den 9 km långa legendariska Chapmans Peak Drive, som med sina 114 kurvor längs atlantkusten bjuder på hisnande vyer. Vi når Cape Point och tar en funicular (bergbana) upp för att beskåda den mäktiga panoramautsikten. Vi gör även ett stopp på den närliggande Godahoppsudden i sydväst, kanske världens vackraste udde.

Efter dessa oförglömliga vyer åker vi norrut igen mot kuststaden Simon’s Town, som varit en populär hamn sedan det holländska ostindiska kompaniet började lägga till här i mitten av 1700-talet. Här äter vi lunch i en skön atmosfär på den omtyckta fisk- och skaldjursrestaurangen Berthas.

Innan vi beger oss mot vårt hotell i Kapstaden igen stannar vi till på Boulders Beach, stranden där en stor koloni av afrikanska pingviner huserar sedan början av 80-talet. Denna fantastiska dag avslutas med middag på Gibsons Gourmet Burgers & Ribs.

Dag 4

Fri dag

Denna dag är fri för egna aktiviteter eller för att njuta av Kapstaden på egen hand. Utforska staden, shoppa, eller bara koppla av och insup atmosfären.

Dag 5

Utflykt till Robben Island och middag i Blouberg

Efter frukost går vi till hamnen för att ta oss, om vädret tillåter, till en omtalad ö som huserat ett av världens mest kända fängelser, Robben Island. Här satt frihetskämpen, den stora landsfadern och tillika den blivande presidenten Nelson Mandela fängslad i 18 år. Idag är det ett välbesökt museum och vi får bl.a. höra historier från denna viktiga plats och även se cellen han satt i.

Ikväll åker vi den korta vägen upp till stadsdelen Blouberg, känd bland annat för sin berömda strand. Här äter vi middag på restaurang On The Rocks som stoltserar med rätter från ett traditionellt västkustkök. Vi har en fantastisk vy över Kapstaden och att se solen gå ner över staden och Taffelberget är oslagbart.

Dag 6

Aquila Game Reserve och eftermiddagssafari

Idag lämnar vi Kapstaden bakom oss och åker ett par timmar för att få en extra spännande smak av Afrika. Vi bor en natt på Aquila Game Reserve, ett mycket fint lodge-liknade hotell beläget mitt i ett 7 500 hektar orört naturreservat. Vi checkar in och avnjuter en lunch innan det är dags för en första safari med förhoppningen att få se The Big Five. Dagen avslutas med middag, i denna härliga miljö mitt i naturen och nära djuren.

Dag 7

Morgonsafari och vingårdsbesök

Vi stiger upp tidigt för morgonsafari och ser hur nationalparken tar sig an en ny dag. Efteråt äter vi frukost och checkar ut för nya upplevelser. Vi åker söderut mot Kapstaden igen, men stannar för att bo två nätter i vindistriktet. Inbäddade i gröna dalar och under de spektakulära Drakensteinbergen ligger städerna Stellenbosch och Franschhoek med sina välkända vingårdar.

Lunchen denna dag avnjuter vi på Boschendal Wine Farm med utsikt över den pittoreska dalen och vi provar givetvis deras prisbelönta viner till maten. Vi åker sedan vidare till Protea Hotel Stellenbosch, där vi ska bo i två nätter. I kväll väntar middag på hotellet.

Dag 8

Bland vingårdarna

Dagen inleds med en guidad vandringstur i Stellenbosch där vi får höra om stadens historia, från att den grundades av Simon van der Steel 1679. Det gör den till landets äldsta stad efter Kapstaden och det är även en av de vackraste med sina härliga omgivningar. Efteråt äter vi lunch på egen hand.

Eftermiddagen går i vinets tecken och vi börjar på Blaauwklippen Vineyard där deras skickliga vinkännare tar oss igenom en skräddarsydd provning. Vi kikar även in i den historiska vinkällaren och får höra mer om hur framställningen av vinerna går till.

Vi åker sedan vidare i cirka 30 minuter till Franschhoek (”franska hörnet”) för en vinupplevelse på Grand Provence Heritage Wine Estate. Här provar vi bland annat deras Angels Tears hantverksviner som blivit mycket uppmärksammade på världsscenen. Vi åker tillbaka till vårt hotell i Stellenbosch och äter middag på hotellet.

Dag 9

Besök i Botanisk trädgård

Efter frukost beger vi oss till Kirstenbosch Botanical Garden, trädgården är belägen vid foten av Taffelberget och har över 7000 arter av Sydafrikanska växter och breder ut sig över 532 hektar. Här får ni några timmar på egenhand att upptäcka denna fantastiska botaniska trädgård. Efter vårt besök är det nu dags att säga hej då till Sydafrika efter en magisk vecka! Vi åker till flygplatsen där vårt nattflyg väntar.

Dag 10

Under tidig morgon gör vi en mellanlandning i Frankfurt innan vi går på nästa flyg som tar oss till Landvetter. Väl framme på Landvetter väntar vår buss för att ta oss hem till Småland igen. Under vägen stannar vi för en gemensam avslutningslunch innan vi säger hej då till våra reskamrater för den här gången.

Star
  • Oförglömlig mix av natur, djurliv och kultur
  • Vår erfarna reseledare följer med från Västervik
  • Fina boenden och många fantastiska utflykter
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

  • Busstransfer t/r Landvetter
  • Flyg till Kapstaden t/r
  • Reseledare från Hallens Gruppen med från start i Västervik
  • Engelsktalande guide och buss för transfers och utflykter enligt program
  • 4 x övernattning på President Hotel i Kapstaden
  • 1 x övernattning på Aquila Game Reserve i Touws River
  • 2 x övernattning på Protea Hotell i Stellenbosch
  • 2 x safari på Aquila Game Reserve i Touws River
  • 2 x övernattning på Protea Hotell i Stellenbosch
  • 7 x frukost
  • 7 x lunch exkl. dryck
  • 3 x middagar på olika restauranger i Kapstaden exkl. dryck
  • 3 x hotellmiddagar exkl. dryck
  • Besök på Castle of Good Hope och tur med linbana upp på Taffelberget under ankomstdagen
  • Heldagsutflykt till Kaphalvön med Cape Point, Godahoppsudden m.m. enligt program
  • Halvdagsutflykt till Robben Island
  • Vinprovning på Boschendal Wine Farm i Franschhoek
  • Guidad tur till fots i Stellenbosch
  • Vinprovning på Blaauwklippen Vineyard i Stellenbosch
  • Vinprovning på Grand Provence Heritage Wine Estate i Franschhoek
  • Entré till Kirstenbosch Botanical Garden
  • Gratis inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum och Vimmerby
  • Trevlig gemenskap

TILLÄGG:

  • Enkelrum 4.990:-
  • Dricks till guider och chaufförer (betalas i lokalvaluta)

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 8.200 kr betalas inom 14 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

Om Boendet

The President Hotel 

President Hotel, en lyxig resort i hjärtat av Bantry Bay som är en idealisk bas för att utforska Kapstaden. Inbäddat längs den fantastiska Atlantkusten erbjuder vårt hotell mer än bara lyxigt boende; det ger en oförglömlig upplevelse.

Aquila Game Reserve 

Bara två timmar från Kapstaden erbjuder Aquila Private Game Reserve and Spa gästerna en autentisk sydafrikansk safariupplevelse . Inbäddat i hjärtat av Little Karoo, Aquilas 10 000 hektar stora reservat är hem för de ikoniska Big 5, flodhästar, giraffer, zebror och mer.

Protea Hotel Stellenbosch 

Protea Hotel by Marriott Stellenbosch & Conference Centre erbjuder panoramautsikt över de närliggande bergskedjorna, vingårdarna och De Zalze Golf Estate.
Rummen är utrustade med gratis WiFi, inredda i modern stil och ljusa färger, och har luftkonditionering och en plasma-TV.

Bra att veta

Viktig information: Vid dåligt väder och mycket vind kan utflykterna till Taffelberget & Robben Island komma att ställas in.

Pass och visum: Svenska medborgare behöver för vistelser upp till 90 dagar inte söka visum innan avresan. I samband med passkontrollen vid inresan får du automatiskt en visering som gäller för denna tidsperiod.

Passet måste vara i gott skick, ha minst två blanka uppslag och bör helst vara giltigt minst sex månader efter hemkomst. Många länder kräver att passet ska ha en giltighetstid på minst sex månader, men i nuläget gäller och har gällt en tid att passet ska vara giltigt minst 30 dagar efter utresa från Sydafrika. Vi rekommenderar dock att passet är giltigt i minst sex månader efter hemkomst, då bestämmelser kan ändras med kort varsel.

Tänk på att inreseregler kan ändras med kort varsel, så du bör alltid ta reda på den senaste informationen på www.swedenabroad.com innan du reser.

Vaccination: Vi rekommenderar att du kontaktar en vårdcentral i god tid innan avresa för att få professionell vägledning om vad för vaccin som krävs inför din resa till Sydafrika.

Försäkring: Se alltid till så du har en giltig reseförsäkring om du skulle bli sjuk eller skada dig. Kolla vad som gäller med ditt försäkringsbolag för resa till Sydafrika.

Valuta: Sydafrikansk rand (ZAR) används som valuta i Sydafrika.

Valutan går att växla till sig hemma i Sverige. De vanligaste korten som används i Sydafrika är MasterCard och VISA och det är oftast inga problem att betala med kort på de flesta restaurangerna och i butiker, men man bör vara uppmärksam för att minska risken för kopiering s.k. skimming som är vanligt förekommande.

Uttagsautomater finns i de flesta städerna. Tänk på att vissa banker har en s.k. Regionspärr för betalningar utomlands och att vissa avgifter tillkommer vid betalning och uttag gjorda utomlands. Hör med din bank innan avresan.

Dricks: Lönerna inom turism- och servicebranschen är väldigt låga och det förutsätts att man ger dricks till lokalguider, safariguider, hotellpersonal, chaufförer och bagagebärare. På restauranger ges dricks efter service, vanligtvis 10-15%.

Max Bagagevikt

Ett incheckat bagage med en max vikt på 23 kg per person. Handbagage max 8 kg per person.

Valuta

Sydafrikansk rand (ZAR).

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN